Everton hijgt stadgenoot Liverpool in de nek, Manchester City maakt megasprong

Everton hijgt stadgenoot Liverpool in de nek, Manchester City maakt megasprong

26-12-2020 22:54

Everton sluit de bomvolle Boxing Day af als nummer twee in de Premier League. The Toffees boekten een even late als krappe zege op bezoek bij hekkensluiter Sheffield United. Manchester City had ondertussen weinig moeite met Newcastle United.

Sheffield United-Everton 0-1
Gylfi Sigurdsson groeide op Bramall Lane uit tot de held van Everton. Het kwakkelende Sheffield United was lange tijd op weg om zijn derde punt van het seizoen te pakken, maar The Blades liepen tien minuten voor tijd alsnog in het mes van Everton. Bernard en Abdoulaye Doucouré brachten Sigurdsson in stelling en de IJslander passeerde Aaron Ramsdale met een diagonale schuiver: 0-1.

De ploeg van Carlo Ancelotti is dankzij de driepunter over Manchester United en Leicester City heen gesprongen en is vooralsnog de naaste belager van stadgenoot Liverpool. Het onderlinge verschil is twee punten, maar de regerend landskampioen heeft nog één wedstrijd tegoed.

Manchester City-Newcastle United 2-0
Manchester City pakt de draad weer op na een wisselvallige start van het seizoen en is van plek negen naar plek vier gesprongen. Newcastle United had vrijwel niets in te brengen in het Etihad Stadium en moest het doen met amper twintig (!) procent balbezit. De ploeg van Kevin De Bruyne, die kapitein was, sloeg vroeg in de eerste én vroeg in de tweede helft toe.

Ilkay Gündogan opende de score nadat Raheem Sterling zich vrij had gekapt in de zestien meter en knap het overzicht had gehouden: 1-0. De tweede treffer kwam van de voet van Ferrán Torres, die niet veel meer hoefde te doen nadat Federico Fernández een voorzet van João Cancelo maar half had weggewerkt.