VP-Analyse: Exit Montanier bij Standard en het 'recept Peter Maes' bij STVV

VP-Analyse: Exit Montanier bij Standard en het 'recept Peter Maes' bij STVV

26-12-2020 22:47 Laatste update: 22:50
1

Zaterdagavond ging STVV winnen bij Standard. In een interessante wedstrijd kon Standard nooit overtuigen. STVV won volwassen, Maes zette - in tegenstelling tot Montanier - een ploeg op het veld.

Wankelend Standard
Na zeven wedstrijden zonder zege zou je vuur verwachten tegen STVV. Dat waren blijkbaar hoge verwachtingen. STVV greep Standard vanaf minuut 1 bij de keel. Standard had geen antwoord op de efficiënte aanvallen van STVV. Zelf kon Carcela enkele keren dreigen, maar niet scoren. Met weinig creativiteit en veel schaamrood op de wangen gingen ze de kleedkamer in.

Na de rode kaart van Caufriez namen ze het heft wel in eigen handen. Ze speelden met veel balbezit, maar creëerden weinig kansen. Met dit optreden lijkt het ontslag van Montanier onafwendbaar.

Vrank en vrij STVV
Het lijkt of tovenaar Maes het magische STVV-recept gevonden heeft. Met stevig voetbal gingen ze winnen op Sclessin. Efficiënt en compact, STVV was het beide. Ze gaven weinig ruimtes weg, en creëerden er zelf veel. Dit gold wel enkel voor het elfkoppige STVV. Na de rode kaart creëerden de kanaries minder, maar ze speelden de wedstrijd volwassen uit.

Rode Caufriez
Caufriez, een naam die in de voetbalwereld zo goed als ongekend was/is beleeft zijn beste dagen bij STVV. Hij hield zomaar Lestienne is zijn zak en kon met zijn rushes de Standard-defensie talloze keren bedreigen, tot hij rood kreeg. Dat was het kantelpunt van de wedstrijd. Gelukkig voor hem kon STVV de voorsprong over de streep trekken.

Exit Montanier? 
Deze prestatie lijkt het genadeschot voor de coach van Standard. Ze begonnen de wedstrijd zonder energie. Enkel na de rode kaart konden ze iets of wat aanspraak maken op kansen. Het bestuur zal haar conclusies trekken, maar zijn ontslag lijkt een kwestie van uren.