Speculatie in Frankrijk: 'Pochettino en Neymar moeten Messi naar PSG lokken'

Speculatie in Frankrijk: 'Pochettino en Neymar moeten Messi naar PSG lokken'

26-12-2020 22:14
3

Het aanstellen van Mauricio Pochettino zou zomaar eens deel van groter plan van Paris Saint-Germain kunnen zijn, suggereert Le Parisien. Het Parijse medium sluit niet uit dat PSG binnenkort een poging gaat wagen om Lionel Messi naar de Franse hoofdstad te halen.

Le Parisien weet dat Messi afgelopen zomer al campagne heeft gevoerd voor zijn landgenoot, die in november 2019 werd ontslagen door Tottenham Hotspur en sindsdien clubloos is. Quique Setién werd na de 8-2 nederlaag tegen Bayern München ontslagen en Ronald Koeman werd uiteindelijk zijn opvolger: Messi liet intern echter de naam van Pochettino vallen, klinkt het.

Bovendien lopen er meer oude bekenden rond in het Parc des Princes. Messi's landgenoten Ángel Di María, Leandro Paredes en Mauro Icardi staan bij PSG onder contract, net als voormalig Barça-maatje Neymar. De duurste voetballer aller tijden heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag weer eens samen wil spelen met Messi. Met de aanwezigheid van Pochettino en Neymar zou PSG een goede troefkaart in handen hebben om de zesvoudig Ballon d'Or-winnaar daadwerkelijk te verleiden.

De sportieve toekomst van Messi is al maandenlang voer voor discussie: het Barcelona-contract van de 33-jarige superster loopt komende zomer af. Dat Pochettino aan de slag zal gaan bij PSG, is een publiek geheim. Donderdag sijpelde het nieuws al door dat Thomas Tuchel plaats moet maken voor de Argentijn, die tussen 2001 en 2003 als speler actief was voor PSG: de club moet het ontslag van Tuchel echter nog officieel maken.