Venijn in het slot, Zulte Waregem boekt belangrijke zege tegen Cercle Brugge

26-12-2020 18:04
3

Zulte Waregem boekte zaterdag een belangrijke zege. Essevee versloeg op eigen veld Cercle Brugge met 1-0. Pas in de 83e minuut Jean-Luc Dompé de enige treffer van de match. Louis Bostyn keerde in het absolute slot nog een strafschop.

Beide teams begonnen met 18 punten aan het duel. Een zege was een must om met een opgelucht gevoel 2020 te verlaten. Bij Zulte Waregem begonnen De Bock en Deschacht aan de partij. Biancone en Vanhoutte kregen dan weer hun kans bij de bezoekers. Marcelin en Musaba – onlangs betrokken bij een coronafeest – stonden bij Cercle Brugge ook gewoon aan de aftrap.

Zowel in de eerste als in de tweede helft noteerden we weinig kansen. Pas in het slot werd het echt interessant in het Regenboogstadion. Na een steekpass van Deschacht kon Dompé de score openen. In de 90e minuut kreeg Cercle Brugge nog dé kans om langszij te komen, maar Bostyn keerde een strafschop van Hoggas.

Door de zege krijgt Zulte Waregem onderaan wat ruimte. Het telt nu 21 punten. Daarmee staat het op een 12e plaats. Cercle Brugge blijft met 18 punten hangen op 14 punten. Cercle Brugge gaat nu een korte winterstop in. Pas op 9 januari speelt het weer. Dan is KAS Eupen de tegenstander. Zulte Waregem speelt nu dinsdag nog haar inhaalmatch tegen de Panda's.