VP ANALYSE: 'Gouden Hans' is voorlopig even zoek, transfer Lang is een voltreffer

VP ANALYSE: 'Gouden Hans' is voorlopig even zoek, transfer Lang is een voltreffer

26-12-2020 16:15 Laatste update: 19:51
17

Club Brugge won zaterdagmiddag met 3-0 van KAS Eupen. Noa Lang besliste de wedstrijd met twee doelpunten en een assist maar de rode kaart van Hans Vanaken typeert zijn mindere periode. Wat hebben we geleerd over deze wedstrijd? VoetbalPrimeur.be zet het even voor u op een rijtje.

Hans Vanaken is voorlopig geen ‘Gouden Hans’ meer
Zijn statistieken zijn indrukwekkend voor Club Brugge, hij kwam 132 wedstrijden onafgebroken aan de aftrap. Hij is de meest bepalende speler van Club Brugge in de afgelopen 5 jaar met 2 gouden schoenen als beloning maar voorlopig kan Hans Vanaken zijn gouden vormpeil niet doortrekken. De draaischijf van Club Brugge zit duidelijk in een mindere periode en dat merk je ook aan Club Brugge. De rode kaart typeert zijn mindere periode. Club kan nog rekenen op flitsen van Krépin Diatta, Charles De Ketelaere en Noa Lang maar het spelniveau is toch vaak afhankelijk met de prestaties van Hans Vanaken. Iedereen mag wel eens een mindere periode hebben, ook Vanaken maar hopelijk voor Club Brugge vindt hij voor de laatste fase van de competitie zijn beste vorm terug.

Transfer Lang is een voltreffer
Club Brugge bleef in de zomer heel stil op de transfermarkt, maar de transfer van Noa Lang was wel een voltreffer. De Nederlander bracht creativiteit, werkkracht en pure kwaliteit bij aan de kern van Club Brugge. In 11 wedstrijden is de Nederlander al goed voor 5 doelpunten en 3 assists, maar vooral de manier waarop Lang voetbalt is een streling voor het oog. Lang besliste de wedstrijd tegen KAS Eupen met twee doelpunten en een magistrale assist voor David Okereke. Philippe Clement mag zich in de handen wrijven want Lang is alleen nog maar aan het groeien. Hopelijk kan de frivole Nederlander na nieuwjaar zijn niveau nog opkrikken.

Quarantaineperiode is duidelijk zichtbaar
De wedstrijd tussen Club Brugge en KAS Eupen kon worden afgewerkt maar dat was niet zo vanzelfsprekend want de afgelopen weken kampte KAS Eupen met veel coronagevallen. Het dateerde van 6 december dat Eupen nog een wedstrijd had gespeeld en dat was duidelijk zichtbaar, vooral in de tweede helft. De eerste helft konden de mannen van Benat San José nog goed stand houden in de organisatie, maar in de tweede helft was het tempo van Club Brugge toch iets te hoog. Ook moest Eupen puzzelen in de opstelling omdat vele jongens niet speelklaar waren. Dat is toch een negatief punt van de wedstrijden die worden uitgesteld. Je ziet als een ploeg enkele wedstrijden stil ligt en uit een quarantaineperiode komt dat het moeite heeft om terug in dat ritme te komen.