Opmerkelijke persconferentie bij Leeds: 'Jullie willen ons uit balans brengen'

Opmerkelijke persconferentie bij Leeds: 'Jullie willen ons uit balans brengen'

26-12-2020 13:53

Marcelo Bielsa heeft uitgehaald naar de pers in Engeland. De manager van Leeds United, dat afgelopen week met maar liefst 6-2 van Manchester United verloor, vindt dat de media onwaarheden over zijn team verspreiden.

Op een persconferentie ter voorbereiding op het volgende competitieduel van Leeds, de thuiswedstrijd tegen Burnley, begon Bielsa aan een betoog van veertig minuten om uit te leggen dat zijn ploeg het helemaal niet zo slecht deed tegen United. Daarmee probeerde hij het ongelijk van de media te bewijzen, aangezien zij geen spaan heel lieten van het spel van The Whites.

Bielsa kan die kritiek niet goed verdragen. "Het baart me zorgen dat de berichtgeving er voor zorgt dat het brede publiek minder begrip voor ons kan opbrengen", tekent Sky Sports op uit de mond van de Argentijn. "De pers probeert ons uit balans te brengen door te suggereren dat we anders moeten spelen. Natuurlijk gaan ze dit doen wanneer de resultaten daar aanleiding toe geven."

Leeds, de nummer veertien van de Premier League, zal volgens de manager doorgaan op de bekende weg. "Het is niet nieuw dat journalisten dit doen, want zij kijken alleen naar het resultaat. Als er tegenslag is bij een club proberen jullie (de pers, red.) die club er nog zwakker uit te laten zien of hun speelwijze belachelijk te maken. Ik doe dit om het publiek een ander geluid te laten horen."