Sinan Bolat is ambitieus: Ik wil volgende zomer naar het EK

Sinan Bolat is ambitieus: "Ik wil volgende zomer naar het EK"

26-12-2020 12:46
4

Na twee 'clean sheets' op rij wil Sinan Bolat (32) dat reeksje zaterdagavond in Kortrijk verderzetten. Zijn moeilijke maanden liggen achter hem en dat bewees hij met een puike prestatie tegen Club Brugge. Hij droomt van een selectie voor het EK volgende zomer.

Sinan Bolat hield KAA Gent meerdere malen recht in het Jan Breydelstadion. De doelman speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. "De wedstrijd in Brugge heeft me opgelucht", vertelt Sinan Bolat. "Maar ik denk dat dat niet alleen voor mij geldt. Heel de club was opgelucht door die overwinning. Ik heb een moeilijke periode gehad, maar ook dát geldt voor heel de ploeg. Het mooie is dat we daar allemaal samen uit zijn gekomen. Die overwinning in Brugge geeft iedereen een enorme boost."

Het was niet altijd zo, in het begin van het seizoen ging Bolat meermaals in de fout. Denken we maar aan de wedstrijden tegen RSC Anderlecht en KRC Genk of in de Europese wedstrijd. "Als je op het einde van de match in de fout gaat zoals tegen Genk, is dat héél frustrerend. Maar ik heb ook pech gekend. Tot voor een paar weken was elke bal bijna een tegengoal. Maar ik heb nooit aan mezelf getwijfeld. Ik ben hard blijven werken. Je weet hoe het zit als keeper: als jij in de fout gaat, kan niemand nog helpen. Dat is anders dan voor een veldspeler die in de fout gaat", liet de doelman weten aan Het Laatste Nieuws.

Sinan Bolat werd vorig jaar in juni voor het laatst opgeroepen voor de Turkse nationale ploeg, maar hij hoopt op meer. "Corona is ertussen gekomen, dat was een grote tegenslag voor mij", vertelt hij. "In maart werd de competitie hier stopgezet, terwijl andere competities bleven doorlopen. Dat maakte het moeilijk om er nog bij te horen. Normaal zat ik in de selectie van het EK de voorbije zomer. Nu dat EK verplaatst is naar volgend jaar, wil ik me met mijn prestaties bij Gent weer in de kijker van de bondscoach spelen. Ik hoop dat ik er in de zomer bij ben op het EK", sloot Bolat af.