Thorup over ontslag bij Gent: De grootste ontgoocheling uit mijn leven

Thorup over ontslag bij Gent: "De grootste ontgoocheling uit mijn leven"

26-12-2020 11:47
6

Jess Thorup zit momenteel bij FC Kopenhagen, nadat hij KRC Genk schokte met zijn abrupte vertrek, maar de Deen begon het seizoen wel degelijk in dienst van KAA Gent. Na een nul op zes moest hij daar ophoepelen, ondanks een geweldige campagne in 2019-2020. Dat ontslag doet nog steeds pijn, geeft Thorup toe.

"De grootste ontgoocheling in mijn leven", omschrijft Thorup zijn gedwongen afzwaaien bij Gent in Het Laatste Nieuws. "Ik zag het niet aankomen. Als ik nu terugkijk, had ik dat misschien moéten zien. Terwijl ik toen dacht: "Hoe kon dit gebeuren? Hoe kwam het dat er zoveel druk ontstond na een verloren oefenmatch? Hoe kwam het dat er plots zoveel meetings waren?" Terwijl ik zo'n goed gevoel had."

"We eindigden het vorige seizoen niet alleen tweede, we maakten de meeste goals van allemaal. Ook Europees deden we het goed", verschaft Thorup zijn perspectief. "Ik zeg niet dat het perfect was, maar we deden héél veel dingen goed. En ik had het gevoel dat iedereen enorm hongerig was om de volgende stap te zetten. De Champions League halen, Brugge uitdagen als nummer één... Ik was zo zeker dat dit het seizoen van AA Gent moest worden. Ik keek er zo naar uit."

Teleurstelling bij Gent, woede in Genk ... De uitstekende naam van Thorup kreeg de voorbije maanden rake klappen. "Ik kon me niet meer wensen dan wat ik in die twee jaar in België ervaren heb. Ik hoop dat er ooit een derde keer komt. Ik heb nu een langdurig contract, maar in voetbal weet je nooit", blijft hij positief over ons land.