Mijn overstap naar Kopenhagen wil niet zeggen dat ik niet gelukkig was bij Genk

"Mijn overstap naar Kopenhagen wil niet zeggen dat ik niet gelukkig was bij Genk"

Gepubliceerd: zaterdag 26 december 2020 om 12:10za 26-12-2020 om 12:10

Jess Thorup loodste AA Gent naar een tweede plaats, maar werd dan na twee speeldagen al ontslagen. Hij zette RC Genk op de rails, maar vertrok alweer na 39 dagen vanwege de lokroep om FC Kopenhagen te reanimeren. Het Laatste Nieuws sprak met de trainer die de KRC Genk in alle stilte verliet.

De coronapandemie speelde een keuze bij Jess Thorup verklaart hij. "Mijn dochter woont en studeert in Kopenhagen, mijn zoon woont hier niet ver vandaan. Wij zijn altijd een hecht gezin geweest. Toen ik bij Gent zat, woonden mijn vrouw en mijn kinderen bijna alle wedstrijden bij, thuis én uit. De kinderen kwamen telkens over voor het weekend. Bij Genk werd dat onmogelijk, door corona. Nu kan ik mijn dochter straks gaan afhalen aan de universiteit", liet hij weten aan Het Laatste Nieuws.

Over KRC Genk blijft Thorup lovend, hij heeft nog altijd een goed gevoel bij de club. "Na mijn ontslag bij AA Gent - mijn eerste - ging er van alles door mijn hoofd: 'Wat is er fout gelopen? Wat had ik anders kunnen doen? Hoe is dit mogelijk?' Maar al snel stelde ik vast dat er héél veel mogelijkheden op me afkwamen. Na één week had ik al drie aanbiedingen. Het gaf aan dat clubs zagen dat ik iets teweeggebracht had bij Gent. Toen ik met de mensen van Genk sprak over hun project, kon ik me daar helemaal in vinden. Het wás een 'perfect match'. Het feit dat dat er een aanbod komt dat je niet kan weigeren, betekent niet dat je niet gelukkig was waar je was", liet de Deense trainer weten. 

KRC Genk was niet tevreden met de overstap van hun trainer, enkele spelers en bestuursleden lieten dat duidelijk blijken in de media maar Thorup wist dat dat ging komen. "Het was een vrij weekend, ook een aantal bestuursmensen was op dat moment niet in Genk. Ik sprak voorzitter Peter Croonen een uur aan de telefoon. Hij was niet gelukkig, dat begreep ik volkomen. Maar alles was vrij snel geregeld, ook tussen FC Kopenhagen en Genk. Toen ik die zondag weer vertrok in Genk, was alles duidelijk. Ik wist dat er op mij geschoten zou worden, ik wist dat spelers kwaad zouden zijn. Maar ik had zelf zo vaak aan de andere kant gezeten, wanneer spelers vertrokken. Ze wisten bij Genk dat ik wegkon en voor welke prijs. Ze deden later trouwens precies hetzelfde met John van den Brom, die ook met een clausule weggeplukt werd bij Utrecht. Die dingen maken deel uit van het voetbal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws