Guardiola moet back en spits missen op Boxing Day vanwege positieve coronatest

Guardiola moet back en spits missen op Boxing Day vanwege positieve coronatest

26-12-2020 11:19

Manchester City-trainer Pep Guardiola moet zaterdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Newcastle United doen zonder Kyle Walker en Gabriel Jesus. De rechtsback en de spits van The Citizens zijn positief getest op het coronavirus. Kevin De Bruyne zal dus op andere metgezellen moeten rekenen.

Dat meldt de club uit Manchester op de website. Naast de twee selectiespelers van City zijn ook twee leden van de technische staf besmet geraakt met het virus. De club meldt dat zowel Walker en Jesus als de leden van de staf direct in quarantaine gaan en zo het corona-protocol van het Verenigd Koninkrijk opvolgen.

City, dat momenteel de achtste plek in de Premier League bekleedt, neemt het op Tweede Kerstdag op tegen Newcastle United, dat vijf punten minder heeft dan de ploeg van Guardiola. City won afgelopen dinsdag nog op overtuigende wijze van Arsenal in de kwartfinale van de Carabao Cup.

De inmiddels positief-geteste Jesus zorgde in deze wedstrijd nog voor de openingsgoal. Ook rechtsback Walker viel in de met 1-4 gewonnen wedstrijd kort voor tijd nog in aan de kant van City. Manchester City-Newcastle United begint zaterdagavond om 21.00 uur.