Dendoncker vind je niet meer in de supermarkt, Wolverhampton legt verbod op

Dendoncker vind je niet meer in de supermarkt, Wolverhampton legt verbod op

26-12-2020 10:55 Laatste update: 11:18
3

In het Verenigd Koninkrijk gaan de coronacijfers opnieuw de verkeerde kant uit en dat noopt Wolverhampton Wanderers tot een drastische maatregel. De spelers én familie van de Engelse club mogen niet meer gaan winkelen.

Trainer Nuno Espirito Santo heeft dat opvallende nieuws aangekondigd bij BBC. Aangezien het risico op besmetting te groot is in supermarkten en dergelijke, mogen Leander Dendoncker en zijn teamgenoten er niet meer heen om boodschappen te doen. Dat verbod geldt ook voor hun familieleden.

"We doen dat om onszelf te beschermen", verdedigt Espirito Santo de beslissing. "Sinds het begin van de pandemie heeft ons keukenpersoneel een grote doos met basisbehoeften samengesteld. Tijdens de piekmomenten van de pandemie had iedereen die. Toen alles de goede kant uitging, zeiden we: "Ok, nu zijn jullie vrij om te gaan shoppen"."

"Intussen zijn de cijfers echter te hoog toegenomen en is er die nieuwe variant, waar iedereen bezorgd over is. Daarom zijn we er opnieuw mee begonnen. Spelers en families gaan niet meer naar de supermarkt. We doen dat om ons te beschermen", herhaalt Espirito Santo. "Er zijn zoveel mensen die voor ons zorgen."