De Bruyne valt net naast podium, The Guardian ziet drie betere wereldvoetballers

De Bruyne valt net naast podium, The Guardian ziet drie betere wereldvoetballers

26-12-2020 10:36

Naar jaarlijkse gewoonte maakt het Britse The Guardian van de feestdagen gebruik om haar top-100 van beste voetballers van het voorbije jaar uit te brengen. Robert Lewandowski mag zich voor het eerst de nummer één noemen, Kevin De Bruyne valt net naast het podium. Voor het overige staan er nog vier Rode Duivels bij de honderd besten.

The Guardian heeft gebroken met het verleden: niet Lionel Messi, niet Cristiano Ronaldo, maar Lewandowski maakte in 2020 de meest uitmuntende indruk. 'Sommigen zullen rouwen om het einde van het tijdperk Messi-Ronaldo, maar eigenlijk is het de opstap naar een nieuw era, geleid door Lewandowski. Hij gaat er ontegensprekelijk op vooruit. Zijn cijfers zijn indrukwekkend', schrijft de krant als motivatie. Messi moet vrede nemen met stek twee, Ronaldo is derde.

In de schaduw van die drie podiumtenoren prijkt De Bruyne. De uitblinker van Manchester City stijgt ten opzichte van 2019 van twaalf naar vier, ondanks het mindere jaar van zijn werkgever. 'Iedereen die ziet wat hij kan, weet exact dat hij daar thuishoort', snoert The Guardian alle criticasters de mond.

Nog vier Duivels
Naast De Bruyne mogen nog vier landgenoten tevreden zijn met een plekje in de prestigieuze rangschikking. Op negentien vinden we Romelu Lukaku terug, die er een 2020 vol doelpunten heeft opzitten. Zijn onderscheiding als beste speler uit de Europa League legt hem geen windeieren, want Lukaku is liefst 32 plaatsen gestegen sinds zijn overstap naar Internazionale. The Guardian schat hem zelfs hoger in dan nationale held Harry Kane, want die staat één plaats lager (20e).

Over naar Thibaut Courtois, dan. De nationale nummer één was één van de grondleggers van de landstitel van Real Madrid. 'Na een lastige start is er nu unanieme goedkeuring', weet de Britse krant. Daardoor komt de Rode Duivel opnieuw de top-100 binnen, op positie 46. Qua keepers staan enkel Manuer Neuer, Alisson en Jan Oblak hoger.

Dieper in de rangschikking komen nog twee Belgen aan bod. Door het veelvuldige blessureleed behoort Eden Hazard niet meer tot de toplaag. De dribbelaar tuimelde van 14 naar 83. Daarmee troeft Hazard nog nét Dries Mertens af. De topschutter aller tijden van Napoli SSC volgt in zijn spoor.

De volledige top-100 van The Guardian vindt u hier terug.