Benavente lacht om verhit moment met Antwerp-fans: Ik versta geen Nederlands

Benavente lacht om verhit moment met Antwerp-fans: "Ik versta geen Nederlands"

26-12-2020 10:16
5

Royal Antwerp FC sluit 2020 af met een competitieduel tegen Sporting Charleroi. Voor Cristian Benavente is die wedstrijd een speciale, aangezien hij in ons land doorbrak toen hij het mooie weer maakte bij de Zebra's. De Peruviaan loopt nog steeds hoog op met zijn ex-club.

Als gewezen jeugdspeler van Real Madrid streek Benavente begin 2016 met grote verwachtingen neer in het Zwarte Land. In drie jaar tijd zou hij er gestaag uitgroeien tot een bepalende speler. Die periode is de spelmaker nog niet vergeten. "Charleroi zal altijd een bijzonder plaatsje in mijn hart hebben", laat Benavente weten bij La Dernière Heure. In zijn laatste anderhalve jaar scoorde hij achttien competitietreffers voor de Carolo's.

Twee van die doelpunten vielen op het veld van ... Antwerp! In november 2017 was Benavente de grote man bij de 1-3-zege op de Bosuil, al kwam hij er in aanraking met de thuisfans toen hij die treffers te ostentatief vierde. "Dat blijft één van mijn mooiste herinneringen met Sporting, maar dat heeft het een beetje verhit, ja", geeft Benavente nu toe. "Ik heb er nog niet al te veel over gesproken met de fans, vooral omdat ik toch geen Nederlands versta", lacht hij.

Inmiddels maakt Benavente dus deel uit van de Antwerp-selectie, al blijven de supporters voorlopig op hun honger zitten. In de competitie deed de zomeraanwinst nog maar 126 minuten mee, met daarbij slechts één basisstek. De teller van Benavente staat eind 2020 dan ook op één schamel doelpuntje.