STVV wil degradatie afwenden met transferoffensief: Er zijn hiaten in de kern

STVV wil degradatie afwenden met transferoffensief: "Er zijn hiaten in de kern"

26-12-2020 08:45
1

STVV staat over halfweg de reguliere competitie op de laatste plaats in de Jupiler Pro League. Met de komst van Peter Maes hoopt Sint-Truiden voor een ommekeer te zorgen, al dringt versterking tijdens de winterse transferperiode zich op. Dat beseft ook CEO Takayuki Tateishi.

"Er zitten cruciale hiaten in de kern. Die nummer tien positie moet nu eenmaal beter ingevuld worden. Voorts zitten we op rechts met een tekort, maar vraag een keer na bij onze coach: kwaliteit is er wel, hoor. Colidio, Caufriez, Konaté, ze hebben in Waregem toch laten zien dat ze het wél kunnen als de organisatie goed staat", aldus de CEO van STVV in Het Belang van Limburg.

Zo wil Sint-Truiden vooral voorin voor een kwaliteitsinjectie zorgen. "We kijken voor versterking vooral uit naar de aanval, maar die nummer tien primeert. De Pro League voerde in dat er vijf keer gewisseld mag worden. Aanvallers worden nog crucialer: hetzij via een basisstek, hetzij via een invalbeurt. Het beïnvloedt de strategie voor de wedstrijd."

Tateishi is er alvast van overtuigd dat STVV niet zal degraderen dit seizoen. "De aanwerving van Peter Maes was een eerste stap in een betere samenwerking. En wat ik de supporters nog beloof: STVV blijft in eerste klasse en ik waak over het voortbestaan van deze club", besluit de Japanner.