'Club Brugge haalt Dost, maar dacht aan twee Rode Duivels én 34-jarige Mandzukic'

'Club Brugge haalt Dost, maar dacht aan twee Rode Duivels én 34-jarige Mandzukic'

26-12-2020 08:15 Laatste update: 08:36
39

Club Brugge kondigde op kerstavond aan dat Bas Dost de nieuwe spits wordt op Jan Breydel. Blauw-Zwart legt vier miljoen euro op tafel, al moet de Nederlander eerst nog zijn medische keuring ondergaan. Al had Club Brugge ook enkele andere namen in het vizier.

Het Nieuwsblad schrijft namelijk dat er gepolst werd bij Christian Benteke, maar de Rode Duivel zag een overstap naar de Belgische competitie niet zitten. Een foute keuze bleek het vooralsnog niet, want Benteke scoorde de voorbije weken vlot voor Crystal Palace.

Verder dacht Club Brugge ook aan Divock Origi, maar ook de spits van Liverpool FC bleek niet haalbaar. Zo moest er voor een huurdeal twee miljoen euro betaald worden, terwijl Origi zelf ook niet stond te springen voor de Jupiler Pro League. De Rode Duivel lijkt nu op weg naar het Duitse Schalke 04.

Tot slot werd ook de naam van Mario Mandzukic genoemd in het Jan Breydelstadion. De 34-jarige Kroaat zit zonder club, maar heeft wel een mooi cv met clubs als Juventus en Bayern München daarop. De salariseisen bleken echter een afknapper voor Club Brugge, dat uiteindelijk het beste gevoel had bij Dost.