Thorup relativeert overstap: Genk deed later precies hetzelfde met van den Brom

Thorup relativeert overstap: "Genk deed later precies hetzelfde met van den Brom"

Gepubliceerd: zaterdag 26 december 2020 om 08:00za 26-12-2020 om 08:00

Laatste update: zaterdag 26 december 2020 om 08:37za 26-12-2020 om 08:37

Jess Thorup verbaasde iedereen door KRC Genk al na 39 dagen in te ruilen voor FC Kopenhagen. De Deen kon het aanbod uit zijn thuisland niet laten liggen, zo vertelde hij eerder. Al was Thorup wél al op de hoogte interesse vóór zijn laatste wedstrijd met Genk tegen AS Eupen.

"In die week kreeg ik een telefoontje van mijn manager: 'Ik heb een vraag van FC Kopenhagen, ze willen weten of er iets mogelijk is.' Ik zei: 'Ik heb hier pas getekend, ik voel me hier goed. Bekijk jij het maar, ik wil er voorlopig niks meer van horen.' Ik hoorde ook niks meer. Na de match tegen Eupen reed ik 's nachts meteen naar Kopenhagen om mijn familie te zien", steekt Thorup van wal in Het Laatste Nieuws.

Uiteindelijk kon Thorup niet anders dan voor een vertrek bij Genk te kiezen. "Zaterdagochtend kreeg ik weer een telefoontje van mijn manager: 'Jess, ze zijn écht geïnteresseerd, ze willen een inspanning te doen.' Er waren nog wat telefoontjes over en weer, zaterdagavond kwam alles in een stroomversnelling. Ik reed 's nachts terug, zondagochtend stond ik weer in Genk."

Na zijn vertrek kreeg Thorup heel wat kritiek, maar daar kan de Deen wel mee leven. "Ze wisten bij Genk dat ik weg kon en voor welke prijs. Ze deden later trouwens precies hetzelfde met John van den Brom, die ook met een clausule weggeplukt werd bij Utrecht. Die dingen maken deel uit van het voetbal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vind jij dat Thorup recht in zijn schoenen staat?

Ja, zo werkt de (voetbal)wereld nu eenmaal
43%
Ik zou het niet doen, maar schandalig vind ik het ook niet
20%
Nee, dit is respectloos
37%
(1464 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws