Thorup relativeert overstap: Genk deed later precies hetzelfde met van den Brom

Thorup relativeert overstap: "Genk deed later precies hetzelfde met van den Brom"

26-12-2020 08:00 Laatste update: 08:37
21

Jess Thorup verbaasde iedereen door KRC Genk al na 39 dagen in te ruilen voor FC Kopenhagen. De Deen kon het aanbod uit zijn thuisland niet laten liggen, zo vertelde hij eerder. Al was Thorup wél al op de hoogte interesse vóór zijn laatste wedstrijd met Genk tegen AS Eupen.

"In die week kreeg ik een telefoontje van mijn manager: 'Ik heb een vraag van FC Kopenhagen, ze willen weten of er iets mogelijk is.' Ik zei: 'Ik heb hier pas getekend, ik voel me hier goed. Bekijk jij het maar, ik wil er voorlopig niks meer van horen.' Ik hoorde ook niks meer. Na de match tegen Eupen reed ik 's nachts meteen naar Kopenhagen om mijn familie te zien", steekt Thorup van wal in Het Laatste Nieuws.

Uiteindelijk kon Thorup niet anders dan voor een vertrek bij Genk te kiezen. "Zaterdagochtend kreeg ik weer een telefoontje van mijn manager: 'Jess, ze zijn écht geïnteresseerd, ze willen een inspanning te doen.' Er waren nog wat telefoontjes over en weer, zaterdagavond kwam alles in een stroomversnelling. Ik reed 's nachts terug, zondagochtend stond ik weer in Genk."

Na zijn vertrek kreeg Thorup heel wat kritiek, maar daar kan de Deen wel mee leven. "Ze wisten bij Genk dat ik weg kon en voor welke prijs. Ze deden later trouwens precies hetzelfde met John van den Brom, die ook met een clausule weggeplukt werd bij Utrecht. Die dingen maken deel uit van het voetbal."