'Leko staat voor vertrek naar China, Antwerp-bestuur discussieert over opvolger'

'Leko staat voor vertrek naar China, Antwerp-bestuur discussieert over opvolger'

26-12-2020 07:30
12

Deze week raakte bekend dat Ivan Leko een voorstel op zak heeft van het Chinese Guangzhou R&F. De entourage van de Kroaat bevestigde al dat de kans groot is dat hij vertrekt bij Royal Antwerp FC. Intern wordt er op de Bosuil al gediscussieerd over een mogelijke opvolger.

Het Nieuwsblad schrijft dat de wedstrijd tegen Sporting Charleroi van zondag mogelijk de laatste wordt met Leko als trainer van Antwerp. Verwacht wordt dat Leko nadien de onderhandelingen met de Chinese club zal verderzetten. De kans dat het uiteindelijk tot een deal komt lijkt reëel. Zowel Antwerp als de entourage van Leko lijken zich voor te bereiden op een overstap.

Ondertussen zijn Luciano D'Onofrio en Paul Gheysens alvast op zoek naar een opvolger. De sportieve baas heeft een voorkeur voor Marc Wilmots, maar de Antwerp-voorzitter wil graag iemand die – naast een persoonlijkheid, wat Wilmots wel heeft – het liefst ook een sterk cv heeft. Ook de fans van Antwerp staan niet te springen voor de gewezen bondscoach van de Rode Duivels.