Hairemans (KVM) over knuffelverbod: Bij stilstaande fases heb je elkaar ook vast

Hairemans (KVM) over knuffelverbod: "Bij stilstaande fases heb je elkaar ook vast"

25-12-2020 15:47
5

De Pro League besliste om toch sancties op te leggen wanneer spelers of trainers knuffelen na een doelpunt. Elk individu kan een boete van 750 euro krijgen, terwijl clubs tot 10.000 euro moeten betalen. Geoffry Hairemans van KV Mechelen heeft alvast zijn mening.

De Mechelen-middenvelder begrijpt het signaal van de Pro League, maar maakt toch een bedenking. "Het heeft twee kanten", zegt Hairemans bij Sporza. "Als je scoort, wil je natuurlijk vieren met je collega's en vrienden. Je staat ook de hele tijd dichtbij elkaar, in de muur bij een vrije trap sta je ook niet op anderhalve meter en bij stilstaande fases heb je elkaar ook vast. Maar we begrijpen ook de mensen thuis die dat zien en dan zeggen: "dat mag dan wel". Het is wat dubbel."

Voetbal is emotie, maar Hairemans beseft dat men niet anders kan dan opletten. "We hebben het er vandaag ook weer over gehad in de kleedkamer. Uiteraard wil niemand die 750 euro betalen omdat hij heeft gevierd bij een doelpunt. Het is een beetje abnormaal, maar we zullen het op die manier moeten doen nu."

Wat zal Hairemans zelf doen wanneer hij een doelpunt maakt? "Van iedereen weglopen, anders heb ik misschien zelf prijs", lacht de Mechelen-middenvelder. "Maar het is wel jammer. Stel dat je het winnende doelpunt scoort in de 92e minuut, dan moet je het heel anders vieren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie