Jupiler Pro League wijzigt voor kerstspeeldag van naam: De essentie van voetbal

Jupiler Pro League wijzigt voor kerstspeeldag van naam: "De essentie van voetbal"

25-12-2020 14:00
2

De Jupiler Pro League zal voor de kerstspeeldag voor één keer van naam veranderen. Om de sociale partner Younited Belgium te ondersteunen wordt de Belgische competitie voor even omgedoopt tot de Younited Pro League. Dat bevestigde Stijn Van Bever bij Sporza.

"Om de band met haar sociale partner in de verf te zetten, bood de Pro League aan om de competitie gedurende één speeldag om te dopen naar Younited Pro League. Tijdens de Younited Pro League spelen de profvoetbalclubs bovendien met het logo van Younited Belgium op de borst. Deze shirts worden later geveild en de opbrengst gaat naar Younited Belgium", aldus de woordvoerder van de Pro League.

"Younited Belgium gaat over de essentie van voetbal: zich kunnen thuis voelen in een team en daar kracht uit putten", gaat Van Bever verder. "Het voorbije jaar hebben we allemaal wel gevoeld wat de waarde en kracht is van gedeelde momenten, zowel van blijdschap als van troost. Dit maakt dat we het werk van Younited en de kracht van hun teams nog meer naar waarde kunnen schatten."