Bondscoach over De Ketelaere: Heel opmerkelijk dat zoiets gebeurt

Bondscoach over De Ketelaere: "Heel opmerkelijk dat zoiets gebeurt"

25-12-2020 13:15
2

Bondscoach Roberto Martinez mag terugblikken op een geslaagd 2020. De Rode Duivels blijven nummer één in de wereld en heel wat jonge Belgische talenten staan op. Charles De Ketelaere is er één van. 

Martinez is duidelijk fan van de Bruggeling. "Negentien jaar is hij, en waar heeft hij van Philippe Clement al moeten, mógen spelen? Links in de aanval, rechts in de aanval, op de negen, op de tien, zelfs als linksback, en dat in een team dat moet winnen. Heel opmerkelijk dat zoiets gebeurt, maar ongelooflijk goed voor zijn ontwikkeling", aldus Martinez bij De Morgen.

Martinez werkt al langer aan verjonging binnen de ploeg. "In maart, toen alles stillag, hebben we ons gebogen over de uitdaging om de volgende generatie klaar te stomen. We hebben nu in onze brede kern spelers die in 2000 tot 2002 geboren zijn. Wij roepen hen op en introduceren hen bij de Rode Duivels: Jérémy Doku, Yari Verschaeren, Zinho Vanheusden, Alexis Saelemaekers, Sebastiaan Bornauw en dan zal ik er nog een paar over het hoofd zien."

De bondscoach vindt dat belangrijk voor hun ontwikkeling. "Zij leren bij door die andere topspelers te zien functioneren. Leren gaat hand in hand met trauma's en ontgoochelingen. Bornauw speelt in de Bundesliga elke minuut, zijn prestatie laatst bij de nationale ploeg was niet af, neen, maar dat is deel van het proces waarin hij zit."