Bossin (ex-Anderlecht) ziet contract aflopen: Liefst naar Belgische club

Bossin (ex-Anderlecht) ziet contract aflopen: "Liefst naar Belgische club"

28-12-2020 19:00 Laatste update: 22:31

De namen van Eden Hazard en Kevin De Bruyne kent iedereen, maar ook heel wat minder bekende Belgen vertegenwoordigen ons in het buitenland. Eén van hen is Liam Bossin, ex-doelman van Anderlecht. Die speelde dit jaar in zijn tweede thuisland Ierland.

Bossin zat een tijdje in de A-kern van Anderlecht, maar de doorbraak bleef uit. "Ik heb genoten van elke seconde bij Anderlecht", vertelt hij bij VoetbalPrimeur.be. "Ik heb daar vrienden voor het leven gemaakt."

"Eerst was het moeilijk omdat ik uit Tweede Klasse kwam (van WS Woluwe, red.), maar eens ik het niveau oppikte was het leuk om te trainen met de eerste ploeg. Ik heb veel geleerd van Silvio Proto, toen de beste keeper uit de Jupiler Pro League. Helaas kon ik niet blijven, want Anderlecht deed toen alles om Mile Svilar te laten spelen. De andere jonge keepers moesten weg."

Uiteindelijk kwam hij dan in Engeland terecht. "Ik wist dat ik niet meer ging spelen bij Anderlecht, dus zocht mijn makelaar naar andere teams. Nottingham Forest klopte aan omdat ik international was voor de U21 van Ierland. Het was een mooie ervaring, maar ik heb nooit voor de A-ploeg gespeeld. In twee jaar hadden we drie verschillende trainers en die brachten altijd nieuwe spelers mee. Maar het was geweldig om bij zo'n grote club te spelen, ik heb er veel aan gehad."

Terug naar de roots
In het afgelopen jaar speelde Bossin bij Cork City FC in Ierland, waar hij wél aan spelen toekwam. Helaas degradeerde de club. "Ik begon als nummer één aan het seizoen en speelde goed in de eerste vier wedstrijden. Toen raakte ik geblesseerd, ik had een hersenschudding en moest naar het ziekenhuis. Net toen was er de eerste lockdown, dus vloog ik terug naar Brussel om bij mijn familie te zijn."

Het coronavirus gooide heel wat roet in het eten. "Toen Cork terug begon met trainen kon ik niet weg uit België. Ik moest wachten tot juli en toen was ik mijn plaats kwijt. Maar we verloren iedere match en ik speelde goed in de beker, dus heb ik de laatste vier wedstrijden nog gespeeld. Het was echter te laat om ons nog te redden. We waren niet goed genoeg. Natuurlijk was het leuk om wat wedstrijden voor een eerste ploeg te mogen spelen, ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging."

Tekenen voor een Belgische ploeg?
Bossin volgt het Belgische voetbal, in het bijzonder Anderlecht, nog op de voet. "Ik volg ze zeker, ik ken daar nog een paar spelers. Ik ken ook Josh Cullen, we hebben veel samen gespeeld met Ierland. Het is duidelijk wat Vincent Kompany met het team wil doen, maar het zal wat tijd kosten. Het is zijn eerste jaar als coach, maar ik twijfel er niet aan dat hij zal slagen. Toen ik nog bij de A-kern waren de tegenstanders bang voor ons, we waren het beste team en iedereen wist dat."

Bossin ziet zijn contract bij Cork City op 31 december aflopen. Hij verblijft in België en staat open voor een aanbieding. "Natuurlijk, ik zou het liefst in België blijven", benadrukt de doelman.