Eupen-kapitein Schouterden bevestigt transfer: Ik vertrek hier met dubbel gevoel

Eupen-kapitein Schouterden bevestigt transfer: "Ik vertrek hier met dubbel gevoel"

24-12-2020 16:13 Laatste update: 16:16

Nils Schouterden verlaat Eupen en trekt naar de Cypriotische topclub AEK Larnaca. Dat verrassende nieuws bereikte ons donderdagochtend. De kapitein van Eupen heeft dat ondertussen bevestigd.

"Het is met een dubbel gevoel dat ik hier vertrek", vertelde Schouterden in een reactie aan Het Nieuwsblad. "Enerzijds vind ik het heel moeilijk om de club in deze moeilijke omstandigheden te verlaten. Anderzijds bood Larnaca me een kans die ik niet wilde laten liggen. Ik heb heel mijn carrière in België gespeeld maar het was altijd een droom van me om ooit nog eens in een ander land te voetballen."

Schouterden zal dit weekend niet meer in actie komen tegen Club Brugge. “Maandag moet ik mijn medische testen afleggen en daarvoor moet ik nog even in quarantaine. Dit was niet de manier waarop ik wilde vertrekken. Het liefst had ik afscheid genomen op het veld. Maar alles is anders gelopen door CoVid. Het breekt mijn hart dat ik Eupen op deze manier moet verlaten maar ik ben de hele club dankbaar voor de vele kansen die ze me hier hebben gegeven."