Zo kan het ook: Lukaku pakte dat goed aan door die berichten te delen

Zo kan het ook: "Lukaku pakte dat goed aan door die berichten te delen"

24-12-2020 11:45 Laatste update: 15:38
30

Het is bijna 2021 maar racisme is nog steeds aanwezig in het voetbal. Faris Haroun werd er onlangs nog slachtoffer van, ook Jordan Lukaku krijgt het bij momenten hard te verduren. Die laatste liet zich niet doen, en toonde prompt hoe internet trollen makkelijk opzij kunnen worden gezet.

De rel rond Haroun was nog maar net gaan liggen toen zijn ploegmaat Lukaku er ook van langs kreeg op sociale media. De Antwerp-verdediger kreeg enkele racistische verwijten naar zijn hoofd geslingerd via privé berichten op Instagram. Daarop postte Lukaku de ongecensureerde berichten op zijn eigen profiel, de naam van de dader werd niet verborgen. Niet veel later probeerde de internet trol nog terug te krabellen, het kwaad was echter al geschied.

Het was een actie die Haroun wel kon smaken. "Jordan heeft dat goed aangepakt", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Het laat ook zien dat het veel vaker gebeurt dan dat je denkt. Sociale media kan heel mooi zijn, maar ook gevaarlijk. Mensen kunnen zich gewoon achter een scherm verbergen, en denken dan dat ze alles kunnen zeggen."