BILD pakt uit: 'Paris Saint-Germain ontslaat Tuchel na 4-0 overwinning'

BILD pakt uit: 'Paris Saint-Germain ontslaat Tuchel na 4-0 overwinning'

24-12-2020 11:10 Laatste update: 11:25
9

Groot nieuws uit Duitsland: Thomas Tuchel vertrekt bij Paris Saint-Germain. De Duitse trainer is door de Franse clubleiding op straat gezet.

Dat meldt BILD donderdag. PSG won woensdag nog met 4-0 van Strasbourg, maar toch moet Tuchel het veld ruimen. Het rommelde intern naar verluidt al langer bij de topclub uit Parijs. Zijn relatie met de clubleiding, met technisch directeur Leonardo in het bijzonder, zou niet soepel verlopen. Toch is het opvallend dat PSG na een 4-0 overwinning is overgegaan tot ontslag. Volgens Sky Germany kreeg Tuchel na de wedstrijd al te horen dat hij per direct ontheven wordt van zijn taken. Massimilliano Allegri wordt genoemd als mogelijke opvolger.

PSG stelde Tuchel medio 2018 aan als hoofdtrainer. Hij won onder meer twee landstitels, maar kon niet voldoen aan de vurige wens van de eigenaren om de Champions League te winnen. Vorig jaar verloor hij de finale van Bayern München. Het jaar daarvoor zat het er in de achtste finale al op. Het contract van Tuchel liep nog tot het einde van dit seizoen.

De 47-jarige Tuchel was in Duitsland trainer van FC Augsburg ll, FSV Mainz en Borussia Dortmund. Bij laatstgenoemde club werd hij in de zomer van 2017 ontslagen en vervolgens opgevolgd door Peter Bosz.