Mangala schrijft voetbalsprookje, maar: Was graag bij Anderlecht doorgebroken

Mangala schrijft voetbalsprookje, maar: "Was graag bij Anderlecht doorgebroken"

24-12-2020 10:30
7

Anderlecht zet al enkele jaren hoog in op de eigen jeugd, dat betekent echter niet dat iedereen er zo maar zijn kans krijgt. Orel Mangala genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht maar kon niet rekenen op een kans in het A-elftal, in Duitsland bewijst hij dat zijn jeugdclub dat misschien beter wél had gedaan.

Op 18-jarige leeftijd trok Mangala de deur van Anderlecht achter zich dicht. Via Borussia Dortmund kwam hij uiteindelijk bij Stuttgart terecht. Daar wist hij als basisspeler de promotie naar de Bundesliga veilig te stellen, en ook in de Duitse hoogste klasse staat Mangala zijn mannetje. Op zijn 22ste kan de middenvelder zelfs hoger beginnen te mikken.

Het is een mooi voetbalsprookje, al had Mangala zelf het ook graag anders gezien. "Het had mooi geweest als ik het shirt van Anderlecht als prof had kunnend dragen", blikt Mangala terug bij MadeInFoot. "Ik vind het wel bizar dat de club niet op mij rekende maar het is nu eenmaal zo. Al was er wel veel concurrentie op mijn positie, maar ik was jong en had nood aan speelminuten. De overstap naar de A-kern maken om dan van de zijlijn te moeten toekijken was ook niet goed voor mij geweest, dat interesseerde me dan ook niet", aldus Mangala.