Vertrek bijna rond: Leko zal nooit meer moeten werken na Chinees avontuur

Vertrek bijna rond: "Leko zal nooit meer moeten werken na Chinees avontuur"

24-12-2020 10:00 Laatste update: 10:07
40

Ivan Leko lijkt Antwerp in te ruilen voor het Chinese Guangzhou R&F. Het financiële aanbod is te groot om te weigeren, de beslissing zou dan ook al genomen zijn

"Leko kan voor twee seizoenen tekenen en zo de jackpot winnen in China", citeert De Morgen de entourage van Leko. "Als deze deal doorgaat hoeft hij nooit nog te werken." Hoeveel Leko zou verdienen is nog niet bekend, een schatting maken is wel mogelijk. Zijn voorganger, Giovanni Van Bronckhorst, verdiende er een slordige twaalf miljoen euro per jaar. Contracten van acht of tien miljoen euro per jaar zijn dan ook geen uitzonderingen in China.

Officieel is er nog niets bevestigd, de entourage van Leko weet het echter wel zeker. Leko staat op het punt te vertrekken. "Het aanbod dat hij heeft gekregen is eigenlijk niet te weigeren. Het gaat gebeuren, daar mag je zo goed als zeker van zijn." En wat dan met het nieuwe salarisplafond in China? Dat moet nog steeds ingevoerd worden en het is ook nog niet zeker of het plafond ook voor trainers zal gelden. In elk geval, als Leko wil cashen in China is nu waarschijnlijk hét moment om dat te doen. Gebaseerd op de stemmen uit zijn entourage lijkt hij dat zelf ook te beseffen.