Gheysens over vertrek Leko bij Antwerp: “Hij zal een regeling moeten treffen”

Gheysens over vertrek Leko bij Antwerp: “Hij zal een regeling moeten treffen”

24-12-2020 08:13
25

Ivan Leko dreigt Royal Antwerp Football Club te verlaten voor een Chinees avontuur bij Guangzhou R&F, de club van Mousa Dembélé. Antwerp-voorzitter Paul Gheysens kan er niet mee lachen en reageert tegenover Het Nieuwsblad.

Leko heeft nog niets laten weten aan Gheysens. “Dit is een situatie waar wij niet om gevraagd hebben”, begint de preses duidelijk. “Maar als hij denkt dat hij zich kan verbeteren en het zijn beslissing is om te vertrekken, moet hij eerst maar eens met een voorstel komen.”

“Hij heeft Luciano erover gecontacteerd, maar mij heeft hij nog niks gezegd en documenten hebben we nog niet gezien. Dus de bal ligt in zijn kamp. Je kan niet zomaar je hand opsteken en salut en de kost zeggen. Hij zal een regeling moeten treffen.”

“Hij moet zien dat die ploeg blijft draaien. Dat er zondag enthousiaste spelers op het terrein staan. En dat we winnen. Simpel. Al de rest beschouw ik voorlopig als een storm in een glas water. Die hij wel zelf gecreëerd heeft, door van alles te bevestigen in de pers.”

“Hij moet opletten dat hij zijn geloofwaardigheid behoudt en vooral dat hij de ploeg er niet mee destabiliseert. De ploeg moet op een goeie manier geleid worden, want alles is daarvoor aanwezig. En is het niet door hem, dan door iemand anders”, aldus Gheysens.