Saelemaekers ontneemt Lukaku wintertitel, Casteels en Alderweireld bekeren verder

23-12-2020 23:00

AC Milan heeft een zwaarbevochten zege geboekt op SS Lazio in de Serie A. De Rossoneri nemen daardoor de koppositie weer over van stadgenoot Internazionale. In de Ligue 1 maaken Paris Saint-Germain en Olympique Lyon geen fout. Edinson Cavani was de matchwinner voor Manchester United.

AC Milan  - SS Lazio 3-2
Internazionale met Romelu Lukaku had eerder op de avond gewonnen en dus wist AC Milan wat het te doen stond. Zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic, maar met Alexis Saelemaekers beleefden de Rossoneri een droomstart. Ante Rebic opende de score na tien minuten en Hakan Calhanoglu maakte er zeven minuten later zelfs 2-0 van. De Romeinen, met Wesley Hoedt als bankzitter, lieten het hoofd echter niet hangen.

Na 28 minuten miste Ciro Immobile nog een strafschop, maar de rebound was voor Luis Alberto. Na een uur spelen haalde Immobile wel de trekker over: 2-2. Het laatste woord was desondanks aan linksback Theo Hernandez, die in blessuretijd de winnende maakte. Daardoor lost de ploeg van coach Stefano Pioli toch weer Inter af als koploper. Saelemaekers moest goed twintig minuten voor het einde naar de kant.

Everton - Manchester United 0-2
United had veelvuldig de bal en Edinson Cavani en Mason Greenwood waren dichtbij de openingstreffer. Toch stond het na rust nog 0-0 op Goodison Park.

In de tweede helft voerden randzaken aanvankelijk de boventoon. Richarlison kwam in de mangel en moest zich laten wisselen. Cavani had geluk dat hij niet van het veld werd gestuurd, nadat hij Yerry Mina seconden bij de keel greep. Uiteindelijk werd Cavani de matchwinner door overtuigend raak te schieten. Anthony Martial maakte er zelfs nog 0-2 van in de slotseconden.

Olympique Lyon - Nantes 3-0
Memphis Depay boekte met Olympique Lyon een overtuigende 3-0 zege op Nantes. Karl Toko Ekambi, Tino Kadewere en Lucas Paqueta scoorden al voor rust. Ook Lille en Paris Saint-Germain maakten geen fout, waardoor er geen verschuivingen zijn in de Franse top. PSG was met 4-0 te sterk voor Strasbourg door goals van Timothée Pembele, Kylian Mbappé, Idrissa Gana Gueye en Moise Kean. De titelhouder heeft nu één punt minder dan Lyon en Lille, dat met 2-3 won bij Montpellier. Sven Botman speelde het hele duel.

Verona - Internazionale 1-2
Inter had het niet makkelijk met Verona, de nummer negen uit Italië. Het duurde ruim 52 minuten voor Inter de trekker over wist te halen. Lautaro Martínez schoot vlak na rust raak. De Nerazzuri moest weer vol gas toen Ivan Ilic na een uur gelijkmaakte.

Maar Inter kreeg al snel loon naar werken toen Milan Skriniar met nog 21 minuten op de klok de 1-2 maakte. Het was tot het laatste moment billenknijpen voor de ploeg van Antonio Conte, maar met succes.

Christian Eriksen zat niet bij de selectie. Hij is in Denemarken omdat zijn vrouw op het punt staat te bevallen. Voor de wedstrijd bevestigde Inter al dat Eriksen in de winter mag vertrekken.

Wolfsburg - Sandhausen 4-0
Koen Casteels is met VfL Wolfsburg door in de DfB Pokal. SV Sandhausen, de nummer zestien uit de 2. Bundesliga, werd met 4-0 opgerold. Wout Weghorst scoorde twee keer en droeg bij aan de ruime overwinning. Sandhausen hield het een klein half uur vol in Wolfsburg, maar incasseerde in twee minuten tijd twee goals. De eerste was van Yannick Gerhardt en de tweede van Weghorst. João Victor maakte nog voor rust 3-0.

De spelers van Wolfsburg geloofden het in de tweede helft wel en maakten geen aanstalten om Sandhausen op de pijnbank te leggen. Het slotakkoord was van Weghorst in de 91e minuut.

Stoke City - Tottenham 1-3
Tottenham Hotspur - met Toby Alderweireld 90 minuten op de bank - gaat naar de halve finale van de League Cup. De Londenaren wonnen met 1-3 van Stoke City. Via Gareth Bale werd het na 22 minuten 0-1. Hij kopte knap raak na een voorzet van Harry Winks. Veel te vrezen had Spurs verder niet, al bleven de goals uit.

Na acht minuten spelen in de tweede helft wist Stoke ineens gelijk te maken. De Championship-club scoorde in de 53e minuut via Jordan Thompson. Pas in de slotfase wist Tottenham de rug te rechten. De ploeg van José Mourinho kwam op voorsprong na een harde poeier van Ben Davies. Harry Kane besliste de wedstrijd in de blessuretijd.