Courtois en Real overleven barre openingsminuut en komen weer naast Atlético

23-12-2020 21:40 Laatste update: 21:48

Real Madrid blijft in Spanje de belangrijkste uitdager van rivaal Atlético Madrid. De Koninklijke bleef in het spoor van de aartsrivaal dankzij een zuinige thuiszege op Granada. Thibaut Courtois stond uiteraard de hele match onder de lat, de pas herstelde Eden Hazard kwam niet van de bank.

Na één minuut spelen gingen alle alarmbellen al af in het Estadio Alfredo Di Stéfano. Raphaël Varane verspeelde de bal in de opbouw en de weg naar de 0-1 lag open voor Granada: Antonio Puertas kon zijn zenuwen echter niet in bedwang houden en schoot hoog over de goal van Courtois. Na die curieuze openingsminuut ontspon zich een eerste helft met weinig kansen. Toni Kroos kreeg de grootste, maar hij kon Real Madrid niet aan een voorsprong helpen.

Na een klein uur spelen brak de regerend landskampioen alsnog de wedstrijd open. Marco Asensio haalde de achterlijn en kreeg de bal voor, doelman Rui Silva kwam aarzelend van zijn lijn af en Casemiro kopte vol overtuiging de 1-0 binnen. Real Madrid bleef een surplus aan balbezit houden en liet Granada niet meer in de buurt van de gelijkmaker komen. Karim Benzema maakte er in minuut 94 zelfs nog 2-0 van.

Dankzij de driepunter op het eigen trainingscomplex kwam de ploeg van Zinedine Zidane weer op gelijke hoogte met koploper Atlético. Los Rojiblancos hebben echter nog twee wedstrijden tegoed.