Mannaert niet te spreken over kalender: Ik zou echt geen bondscoach willen zijn

Mannaert niet te spreken over kalender: "Ik zou echt geen bondscoach willen zijn"

23-12-2020 15:41 Laatste update: 15:44
20

Vincent Mannaert sprak met Sport/Voetbalmagazine over de kalenderplanning van de Pro League. "Als je geen visie hebt, kun je geen strategie ontwikkelen en zonder strategie geen actieplan", stelt hij.

Mannaert is niet opgezet met de huidige kalenderplanning in de Pro League. "Januari! Dan begint een discussie over geld, bijpassen of niet, en komt er een compromis: februari! Maar wel competitievoetbal op 9 en 10 januari", vertelt Mannaert ironisch. De CEO van Club Brugge is allerminst te spreken over de drukke dagen die zijn ploeg tegemoet gaat.

Mannaert denkt ook aan het einde van het jaar. Na dit seizoen staat er een EK voor de deur. "Ik zou me als bondscoach, niet alleen van België, maar ook elders met internationals in dit land, zorgen beginnen maken", zegt hij.

Hij ziet een dringende urgentie om een doorlichting te maken van ons profvoetbal: "Dat houdt in: een visie op de toekomst, de specificiteit van het Belgisch voetbal vanuit een internationaal perspectief, de werking van de Pro League, de samenwerking met de KBVB en transparantie brengen naar de 21e eeuw."