'Club Brugge pakt dan toch verrassend uit met spits: Dost komt per direct over'

'Club Brugge pakt dan toch verrassend uit met spits: Dost komt per direct over'

23-12-2020 12:59 Laatste update: 14:13
118

Bas Dost verruilt Eintracht Frankfurt per direct voor Club Brugge. Met dat nieuws pakt het Algemeen Dagblad woensdag uit. De 31-jarige Nederlandse spits tekent een contract voor anderhalf jaar bij de landskampioen.

Volgens het AD is de transfer zo goed als rond. Dost bereikt zelf al een akkoord met Club Brugge, dat hem afgelopen zomer al wilde aantrekken. Blauw-Zwart kwam er destijds niet uit met Eintracht Frankfurt, maar nu is een akoord wel dichtbij. Hoewel hij nog tot medio 2022 vastligt in Duitsland, staat de achttienvoudig Oranje-international open voor een overstap, mede doordat Club Brugge actief is in Europa.

Bij Club Brugge komt Dost met Ruud Vormer en Noa Lang twee landgenoten tegen. De ploeg staat momenteel bovenaan in de Jupiler Pro League en neemt het in de knock-outfase van de Europa League op tegen Dinamo Kiev.

Dost speelde in Nederland voor FC Emmen, Heracles Almelo en sc Heerenveen. In 2012 vertrok hij naar VfL Wolfsburg, nadat hij in Friesland topscorer van de Eredivisie was geworden. Daarna kwam hij uit voor Sporting Portugal en sinds 2019 voor Frankfurt.