'Antwerp wijst Pius de uitgang, over Rodrigues nam het nog geen beslissing'

'Antwerp wijst Pius de uitgang, over Rodrigues nam het nog geen beslissing'

23-12-2020 11:20
3

Royal Antwerp haalde afgelopen zomer een resem nieuwe aanwinsten naar de Bosuil, waardoor Ivan Leko misschien wel over de breedste kern in Eerste Klasse A beschikt. Dat zorgt er natuurlijk voor dat enkele spelers de voorbije maanden helemaal uit beeld zijn verdwenen. Junior Pius en Ivo Rodrigues beantwoorden aan die omschrijving.

Beide heren ontbreken sinds september systematisch in de wedstrijdselecties van Leko. In het geval van Pius ligt dat voornamelijk aan blessureleed. Toen de mandekker in de zomer van 2019 neerstreek in Deurne-Noord, scheurde hij in zijn allereerste wedstrijd meteen de kruisbanden van zijn knie af. Onder Leko kreeg Pius wel sporadisch zijn kans, maar hij kon zich nooit doorzetten. Het Nieuwsblad weet dat Antwerp hem in de winterstop wil verpatsen.

De situatie rond Rodrigues is een stuk ingewikkelder. De Portugees heeft ongetwijfeld zijn kwaliteiten en kreeg in de voorbereiding ook veelvuldig zijn kans van Leko. Voor de bekerfinale werd hij echter prompt gepasseerd, ten voordele van de verguisde Didier Lamkel Zé dan nog. Dat schoot bij Rodrigues in het verkeerde keelgat. De verhoogde concurrentie bewees hem geen gunst. Tot overmaat van ramp blesseerde hij zich ook nog eens.

Rodrigues is inmiddels weer speelklaar, maar moest aansluiten bij de beloften. Toch zou zijn verhaal bij The Great Old nog niet geschreven zijn. Het bestuur beraadt zich over de toekomst van de vleugelaanvaller. Of Antwerp Rodrigues zal verkopen, valt dus nog even af te wachten.