Leverkusen trakteert zich op kerstcadeau en houdt smaakmaker binnenboord

Leverkusen trakteert zich op kerstcadeau en houdt smaakmaker binnenboord

23-12-2020 11:13

Een mooi kerstcadeautje voor Bayer Leverkusen. Het heeft het contract van toptalent Florian Wirtz verlengd. De zeventienjarige middenvelder van Die Werkself ligt nu tot medio 2023 vast.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Wirtz nu al één van de smaakmakers bij Leverkusen. Hij was in twaalf Bundesliga-duels goed voor twee goals en vier assists. Vorig seizoen werd de Duitse jeugdinternational met zijn treffer tegen Bayern München al de jongste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga.

"Florian heeft onze hoge verwachtingen in zijn eerste jaar als prof ruimschoots overtroffen", zegt oud-international en Leverkusen-directeur Rudi Völler. "Hoe zelfbewust hij in de Bundesliga en ook op het internationale podium in de Europa League heeft opgetreden, is indrukwekkend. Als hij zo doorgaat en zijn ontwikkeling op deze manier doorzet, zal Florian zeker een mooie carrière hebben." Ook technisch manager Simon Rolfes weet zeker dat Wirtz een 'bijzondere speler' kan worden. "En Florian is nu al een belangrijke speler in onze ploeg."

Wirtz voelt zich op zijn gemak in de selectie, stelt hij. "Hoe de technische staf en de selectie mij hebben opgenomen en hoe de directie zich met mij bezighoudt, is heel indrukwekkend. Ik speel hier in een superploeg en geloof er heilig in dat we samen iets kunnen winnen. We zijn op de goede weg, dat kan ik elke training weer zien."

Leverkusen beleefde een ijzersterke eerste seizoenshelft, al werd zaterdag wel de koppositie afgestaan aan Bayern München. Die Werkself hebben twee punten minder dan Der Rekordmeister.