Vidarsson is kersverse bondscoach: Maar heb af en toe nog tijd voor Extra Time

Vidarsson is kersverse bondscoach: "Maar heb af en toe nog tijd voor Extra Time"

23-12-2020 10:21
7

Arnar Vidarsson mag zich de nieuwe bondscoach van IJsland noemen. Zelf kondigde hij zijn aanstelling maandag al aan, dinsdag bevestigde de voetbalbond van zijn thiusland het heugelijke nieuws. Vidarsson legt de lat meteen hoog voor zijn troepen.

"Ons kwalificeren voor het WK 2022 wordt niet simpel, we zitten in een poule met Duitsland en Roemenië. Maar we gaan er vol voor", laat Vidarsson weinig aan de verbeelding over in Sportwereld. Toch bewees het recente verleden dat zo'n prestatie wel degelijk mogelijk is. Op het WK 2018 waren de IJslanders voor het eerst aanwezig op het allergrootste podium. In een poule met onder meer Argentinië veroverden ze één puntje.

Vidarsson was al even op de hoogte van zijn nakende aanstelling. "Het zat er sowieso al een beetje aan te komen", vertelt hij. "Dat de voorzitter me in oktober halsoverkop naar IJsland liet reizen voor de match tegen België (toenmalig bondscoach Erik Hamren zat in quarantaine, nvdr.), was van zijn kant al een test. Hij dacht aan mij om in juli over te pakken, maar nadat de A-ploeg vorige maand het EK misliep en Hamrén al opstapte, is het in een stroomversnelling gekomen."

Analist blijven
De voorbije jaren verdiende Vidarsson zijn brood niet alleen als trainer, maar ook als analist, onder meer bij Extra Time. Het ene hoeft het andere niet in de weg te staan, houdt hij zich voor. "Natuurlijk. Dat heb ik Frank (Raes, nvdr.) ook beloofd tijdens de uitzending. En tegen Frank mag ik niet liegen. Ik ga nu natuurlijk meer moeten reizen, maar mijn basiskamp blijft België. En ik zal af en toe nog wel tijd hebben voor Extra time. Ik doe dat graag en ook daar leer ik bij", besluit Vidarsson.