Messi-show voor Barça: nieuw record, heerlijke actie en simpele overwinning

22-12-2020 23:59
5

Lionel Messi heeft FC Barcelona dinsdagavond bij de hand genomen en langs Real Valladolid geleid. De Argentijn speelde heel goed, lag aan de basis van een goal en maakte zelf ook een recorddoelpunt: 0-3.

Trainer Ronald Koeman zei voorafgaand aan de wedstrijd al dat Barcelona een overwinning nodig had in Valladolid en daar gaven zijn spelers gevolg aan. Na 21 minuten nam verdediger Clément Lenglet de openingstreffer voor zijn rekening en nog voor rust wist ook Martin Braithwaite het doel te vinden. Sergiño Dest bereidde die treffer voor, maar de Amerikaan kon pas aan het werk na een schitterende voorbereidende actie van Messi.

De Argentijnse superster sloeg na de rust zelf toe. Hij prikte beheerst binnen na een vlotlopende aanval en dat was een belangrijke treffer voor Messi. Met zijn 644e doelpunt voor Barcelona nam hij namelijk het doelpuntenrecord voor één club over van Pelé, die er 643 maakte voor Santos.

De drie punten kwamen vervolgens niet meer in gevaar voor de formatie van Koeman, die een kleine tien minuten voor tijd Frenkie de Jong naar de kant haalde om  hem te sparen voor de volgende wedstrijden. De Catalanen staan nu op plek vijf in La Liga en staan acht punten achter op koploper Atlético Madrid, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft.