Carrasco wint van Januzaj en helpt Atlético Madrid weer aan koppositie

22-12-2020 21:36 Laatste update: 21:39

Atlético Madrid heeft dinsdagavond weer een belangrijke stap richting zijn eerste landstitel sinds 2014 gezet. Los Rojiblancos begonnen als koploper aan het duel met nummer drie Real Sociedad – dat wel drie wedstrijden meer had gespeeld – en namen de punten mee uit Baskenland.

De ploeg van Diego Simeone had bij aanvang 29 punten uit twaalf wedstrijden, Real Sociedad had er 26 uit vijftien wedstrijden. Beide ploegen gaven elkaar nauwelijks iets toe in de eerste helft, waardoor er nauwelijks kansen ontstonden tijdens de eerste 45 minuten. Niet geheel verrassend werd de wedstrijd via een standaardsituatie opengebroken: Yannick Carrasco legde een vrije trap op het hoofd van Mario Hermoso, die de 0-1 binnen kopte.

Atlético leek direct erop en erover te gaan, maar hield het nog even spannend: Marcos Llorente en opnieuw Hermoso kwamen oog in oog met Álex Remiro, maar slaagden er niet in om de sluitpost te verschalken. Een kwartier voor tijd viel de beslissing alsnog: een pass van Luis Suárez werd in eerste instantie onderschept, maar belandde voor de voeten van Llorente, die Remrio kansloos liet.

Die 0-2 bleef op de borden staan. Martín Merquelanz probeerde het nog met een vrije trap, maar Jan Oblak pareerde. Bij Atlético Madrid speelde Carrasco uiteindelijk 87 minuten mee. Januzaj zat niet in de wedstrijdselectie van de Basken.

Atlético heeft met twee zeges op rij de draad weer opgepakt na zijn nederlaag tegen rivaal Real Madrid, maar heeft geen tijd om lang na te genieten. Woensdag wacht Getafe, daarna volgen nog zes (!) competitieduels in januari: onder meer Athletic Bilbao, Sevilla en Valencia komen naar de hoofstad van Spanje.