Nieuwe wending in Italië: zege op Napoli geschrapt, Juve is punten weer kwijt

Nieuwe wending in Italië: zege op Napoli geschrapt, Juve is punten weer kwijt

22-12-2020 18:03
5

De soap rondom de afgelaste Serie A-kraker Juventus-Napoli heeft een extra staartje gekregen. De wedstrijd eindigde aanvankelijk in een reglementaire 3-0 zege voor La Vecchia Signora én puntenaftrek voor Napoli, maar wordt binnenkort alsnog gespeeld.

Napoli zou begin oktober op bezoek gaan naar Juventus, maar mocht van de gezondheidsautoriteiten niet afreizen naar Turijn, vanwege een coronabesmetting binnen de selectie. Juventus wilde niets weten van uitstel en kwam wél opdagen in het eigen Stadion: Napoli kreeg hierdoor een reglementaire 3-0 nederlaag aangesmeerd en moest bovendien één punt inleveren.

Het Italiaanse sporttribunaal bepaalde begin november nog dat die reglementaire uitslag bleef staan, maar Napoli liet het er niet bij zitten. I Partenopei schakelden het CONI – het Italiaanse Olympisch Comité – en haalden ditmaal wél hun gelijk. Juventus-Napoli wordt op een later te bepalen datum alsnog gespeeld, Juventus moet voorlopig drie inleveren en Napoli krijgt er juist weer eentje bij. Beide clubs staan hierdoor op 24 punten en delen samen met AS Roma de derde plek in de Serie A. Koploper AC Milan heeft 31 punten.