Als Xavi niet naar Barcelona komt, betaal ik alle seizoenkaarten uit eigen zak

"Als Xavi niet naar Barcelona komt, betaal ik alle seizoenkaarten uit eigen zak"

22-12-2020 11:55

Victor Font is niet geschrokken van het statement van FC Barcelona-icoon Xavi. Volgens de presidentskandidaat zal de voormalig middenvelder 'gewoon' in Camp Nou aan de slag gaan als hij de verkiezingen wint.

Xavi is het speerpunt in de campagne van Font. De veertigjarige clubicoon liet vorige week echter weten nog minstens twee jaar in Qatar te willen blijven. Font bestrijdt dat zijn kandidatuur een knauw heeft opgelopen. "Xavi komt naar Barcelona als ik de verkiezingen win", belooft hij bij La Sotana. "Als hij niet komt, betaal ik de seizoenkaarten van alle leden uit eigen zak."

Font ziet in Xavi de ideale trainer voor FC Barcelona, al sloot hij in een eerder stadium ook een andere functie niet uit. Een terugkeer zou slecht nieuws betekenen voor Ronald Koeman. "Xavi is de beste persoon om Lionel Messi te overtuigen om te blijven", aldus de presidentskandidaat. "Ze kennen elkaar goed en Leo gelooft in de kwaliteiten van Xavi."

De verkiezingen om het voorzitterschap van Barça vinden op 24 januari plaats. Font geldt samen met Joan Laporta als favoriet.