Bij Anderlecht waren wij echt verwend, de omkadering was fenomenaal

"Bij Anderlecht waren wij echt verwend, de omkadering was fenomenaal"

Gepubliceerd: dinsdag 22 december 2020 om 14:15di 22-12-2020 om 14:15

Guillaume Gillet kreeg vrijdag zijn ex-club Anderlecht op de knieën. Sporting Charleroi won die partij met 1-0. Gillet heeft zich zijn keuze voor Charleroi nog niet beklaagd. 

"Het was het beste dat me kon overkomen. Het was wel moeilijk voor mij om Lens te verlaten, maar die club heeft veel gemeen met Charleroi. Zeker als het gaat om de supporters. We missen die enorm omdat je met fans tien keer zo emotioneel bent. Dankzij Charleroi heb ik een nieuwe kans gekregen, dus ben ik hen wel iets verschuldigd", aldus Gillet bij RTBF.

Toch is het flink aanpassen voor Gillet. "Het was moeilijk voor mij om bij een andere Belgische club dan Anderlecht te spelen. Ik ben daar weggegaan met vier landstitels, waarvan drie opeenvolgende. Nu weet ik dat het moeilijk zal zijn om even goed te doen. Bij Anderlecht waren we echt verwend als het ging om organisatie, de omkadering was fenomenaal. Ik was bang om dat niet terug te vinden bij een andere Belgische club."

Toch maakt Gillet zich geen zorgen. "Charleroi werkt anders, maar dat heeft ook zijn charme. We moeten elke dag de bus nemen van het stadion naar het trainingsveld in Marcinelle. Maar dat is ook goed voor de samenhang in de groep."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Gillet nog meekunnen bij Anderlecht?

Ja
57%
Nee
43%
(327 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws