Maehle mag bagage pakken: 'KRC Genk bereikt akkoord met Atalanta'

Maehle mag bagage pakken: 'KRC Genk bereikt akkoord met Atalanta'

21-12-2020 21:21 Laatste update: 21:33
20

Het verhaal van Joakim Maehle bij KRC Genk zit er zo goed als op. De Deense rechtsachter staat op het punt om een contract te tekenen bij het Italiaanse Atalanta Bergamo.

Maehle flirt al een tijdje met Atalanta en volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist Gianluca Di Marzio heeft Genk nu ook een akkoord bereikt met de Italiaanse club. De Limburgers ontvangen naar verluidt zo'n tien miljoen euro (inclusief bonussen) voor de Deense rechtsachter.

De verdediger wilde Genk afgelopen zomer eigenlijk al verlaten en had een akkoord bereikt met Marseille. In laatste instantie weigerde Genk die overgang echter. Niet naar de zin van Maehle, die aangaf de club te willen verlaten. Zijn wens ziet hij nu ook ingewilligd worden. Maehle kan, als hij fit genoeg is, in de laatste thuiswedstrijd van 2020 tegen Waasland-Beveren nog afscheid nemen van de club. Meteen daarna trekt Maehle richting Atalanta.

Daar kan hij gewezen ploeggenoot Ruslan Malinovskyi terugvinden. Met Maehle verliest Genk een meubelstuk. De rechtsback voetbalt al sinds 2017 in de Luminus Arena en is er goed voor 130 duels.