Bayern geeft het op en zet de deur open voor Real: 'We hebben er alles aan gedaan'

Bayern geeft het op en zet de deur open voor Real: 'We hebben er alles aan gedaan'

21-12-2020 21:24

David Alaba zal volgend seizoen niet meer in het shirt van Bayern München voetballen. De verdediger uit Oostenrijk ging niet akkoord met het voorstel dat Der Rekordmeister hem deed en clubvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft er geen vertrouwen meer in.

Rummenigge verwacht dat Alaba in de zomer transfervrij zal vertrekken uit Zuid-Duitsland. "We hebben er alles aan gedaan om een akkoord te bereiken, maar we wilden in oktober weten waar we aan toe waren", zegt de Bayern-preses tegen Sport1. "Dat is niet gebeurd en dus is hij vrij om met andere clubs te praten vanaf 1 januari. Ik weet niet of wij nog met hem aan tafel gaan zitten."

Ondertussen melden diverse Spaanse media, waaronder AS, dat Real Madrid de seinen op groen heeft gezet en de gesprekken met de Oostenrijker spoedig wil opstarten. Omdat de verdediger zijn zinnen ook gezet heeft op een transfer naar de Primera División lijkt niets een dienstverband in de Spaanse hoofdstad nog in de weg te staan.

Als Alaba in de zomer van 2021 vertrekt uit Beieren heeft hij er elf seizoenen in Duitse dienst op zitten. De 28-jarige verdediger werd tot dusver negen keer landskampioen, won zes DfB Pokals en wist twee keer de Champions League te winnen.