'Manchester United betaalt flink bonusbedrag voor eerste winteraanwinst'

'Manchester United betaalt flink bonusbedrag voor eerste winteraanwinst'

21-12-2020 21:30
2

De transfersom van Amad Diallo naar Manchester United kan een stuk hoger uitvallen dan eerder werd gemeld. Voor de vleugelaanvaller van Atalanta Bergamo wordt sowieso een vast bedrag van 25 miljoen euro betaald, maar de bonussen zitten daar nog niet bij in.

The Guardian schrijft dat de totale transfersom uit kan komen op ongeveer veertig miljoen euro. Dat is afhankelijk van diverse prestatiebonussen. Mochten alle clausules geactiveerd worden, dan kan Atalanta een miljoen of vijftien extra bijschrijven.

Het is de bedoeling dat Diallo (18) in januari aansluit bij Manchester United. Hij heeft deze week een Italiaans paspoort gekregen en mag de oversteek naar Engeland maken. Op de slotdag van de afgelopen transferperiode werd al bekend dat United Diallo voor aankomende winter heeft vastgelegd. Hij tekent op Old Trafford voor vijf seizoenen. Ook Juventus was in hem geïnteresseerd.

Het binnenhalen van een extra aanvaller was een wens van manager Ole Gunnar Solskjaer. De Noor verkeert wat aanvallers betreft niet bepaald in een luxepositie.