'Anderlecht richt het vizier op verdediger Gregersen van Molde FK'

'Anderlecht richt het vizier op verdediger Gregersen van Molde FK'

21-12-2020 21:01
11

RSC Anderlecht is al druk bezig met versterkingen voor binnenkort en volgend seizoen. Daarvoor speurt het onder andere in Noorwegen. Eerder raakte al bekend dat Philip Zinckernagel van Bodo Glimt op het lijstje staat. Nu wordt ook Stian Gregersen gelinkt aan de Brusselaars.

Volgens het Noorse TV2 toont Anderlecht verregaande interesse in Gregersen, een 25-jarige centrale verdediger. Gregersen komt momenteel uit voor Molde FK, waar hij één van de uitblinkers is dit seizoen. Molde is dan ook niet van plan om hem zomaar te gaan en vraagt zo'n twee miljoen euro voor de verdediger.

De 25-jarige Noor speelt al sinds 2013 voor Molde en werd onder andere nog uitgeleend aan Kristiansund BK en het Zweedse Elfsborg. Dit seizoen kwam hij 21 keer uit voor Molde en was hij goed voor twee doelpunten en één assist. Molde staat momenteel op de tweede plek in Noorwegen.

Gregersen zal bij Anderlecht de strijd moeten aangaan met Matt Miazga, die momenteel basispion is bij de Brusselaars. De Amerikaan wordt echter maar gehuurd van Chelsea en lijkt te duur om definitief over te nemen. Derrick Luckassen, dit seizoen gehuurd van PSV, zit dan weer vooral op de bank of in de tribune en zal meer dan waarschijnlijk niet definitief worden overgenomen.