Promes komt met eerste reactie bij Ajax na veelbesproken vrijlating

Promes komt met eerste reactie bij Ajax na veelbesproken vrijlating

21-12-2020 15:00
2

Quincy Promes heeft voor het eerst gereageerd na zijn vrijlating. Dat deed hij na ADO Den Haag - Ajax voor de camera van FOX Sports.

Het verhaal is bekend: Promes werd vorige week gearresteerd op verdenking van een steekpartij, maar na een paar dagen weer vrijgelaten. Hij is blij dat hij weer aan voetbal kan denken. "Qua tijd is het niet zo heel lang geleden, maar het is wel lekker dat ik me kan focussen op het voetbal en de randzaken achter me kan laten. Ik voel me goed en ben fit. Zolang ik me op het voetbal kan focussen, is dat het mooiste wat er is. Dat wil ik ook doen."

"Het was voor iedereen schrikken, maar ik ben blij dat ik zo snel ben vrijgelaten. Meer kan ik er niet over zeggen", reageert Promes. "Het onderzoek loopt, meer weet ik niet. Wat ik zeg: ik ben vrij, terug bij de groep en wil me focussen op voetbal. Ik kan niets met de randzaken en wat mensen schrijven. Ik ben net zo erg geschrokken als de rest van de wereld. Het is iets in m'n privéleven. Verder kan ik er niets over zeggen. Maar dat ik nu vrij ben, zegt genoeg."

Ajax-trainer Erik ten Hag sprak voor de wedstrijd tegen FC Utrecht zijn steun uit voor Promes. Dat doet hem goed. "Ik heb meegekregen hoe de club me steunt. Dat geeft me een goed gevoel, zeker omdat mensen in me geloven. Dat waardeer ik heel erg. Ik wil geen energie verspillen aan alle randzaken. Uiteindelijk moet je naar de toekomst kijken. Wat is gebeurd, is gebeurd. Ik heb geen idee hoe lang het onderzoek gaat duren, voor mij is belangrijk dat ik vrij ben en kan doen wat ik het liefste doe: voetballen."