Lukaku heeft smaak te pakken: Niet naar Antwerp gekomen als rotatiespeler

Lukaku heeft smaak te pakken: "Niet naar Antwerp gekomen als rotatiespeler"

21-12-2020 10:40
4

Na lang wachten mocht Jordan Lukaku zondagavond eindelijk zijn eerste basisplek voor Royal Antwerp FC in de Jupiler Pro League vieren. Tegen Waasland-Beveren (0-3) kreeg de linkerflankspeler van Ivan Leko voor het eerst de voorkeur op Simen Juklerod. Dat startbewijs heeft Lukaku enorm veel deugd gedaan, bekent hij.

De zomeraanwinst moest het tot op heden doen met enkele invalbeurten, al kreeg hij in de Europa-League-wedstrijd bij Tottenham Hotspur wél al eens de kans vanaf de aftrap. In de vaderlandse competitie was dat tot zondag echter nog niet gebeurd. Voor Lukaku was het overigens pas de derde keer in drie jaar tijd dat hij het eerste fluitsignaal vanop het veld mocht meemaken. Bij Lazio SS was hij, mede door blessureleed, hoogstens vaste invaller.

"Het deed zeker veel deugd nog eens te mogen starten", geeft Lukaku aan bij Het Laatste Nieuws. "Nu kon dat omdat de coach wilde roteren, maar ik ben uiteraard niet naar Antwerp gekomen om een rotatiespeler te worden. Ik wil een belangrijke speler zijn. En dus moet ik hard blijven werken om mijn niveau op te krikken. Het lijkt me normaal dat ik tijd nodig heb gehad om dicht bij het elftal te geraken, aangezien ik toch twee jaar verloor door al die blessures."

Door de 0-3-zege in Beveren beleefde Lukaku meteen een rustige start. Ook het grotere plaatje was uiteraard belangrijk. "Na de nul op negen zat er inderdaad een beetje druk op de ketel, dat kunnen we niet ontkennen", geeft hij toe. "Dit is een rare competitie, om in de top-vier te geraken zullen we niet veel meer met punten mogen morsen."