Hands bij Real Madrid zorgt voor woede: 'Instrument om bedrog te legaliseren'

Hands bij Real Madrid zorgt voor woede: 'Instrument om bedrog te legaliseren'

21-12-2020 07:47
2

Real Madrid boekte zondagavond een 1-3 overwinning op bezoek bij Eibar, maar had daar wel wat geluk bij nodig. De Koninklijke kwam in de slotfase met de schrik vrij, toen Sergio Ramos de bal in zijn eigen strafschopgebied met de arm raakte. Een penalty werd niet gegeven, tot woede van Toni Freixa, presidentskandidaat bij FC Barcelona.

Freixa is een van de kandidaten om in januari het stokje over te nemen van de vertrokken Josep Maria Bartomeu. Hij begrijpt niets van de beslissing om geen penalty te geven tegen Real. 'Wat een schandaal! De VAR is een instrument geworden om bedrog te legaliseren', steekt hij zijn woede op Twitter niet onder stoelen of banken.

De Spaanse media staan ook stil bij de niet bestrafte handsbal van Ramos. Mundo Deportivo vraagt zich af waarom de VAR, José Luis Munuera Montero, hier niet ingreep. Voormalig scheidsrechter Andújar Oliver spreekt in gesprek met Marca van een foute beslissing. "Ramos beweegt zijn lichaam met de elleboog naar voren en raakt een bal die op weg was naar het doel. Eibar had hier een strafschop moeten krijgen."

Het Catalaanse SPORT is duidelijk en kopt: 'Real won in Eibar met de zoveelste hulp van de VAR'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie