Opvallend: 'RSC Anderlecht had ook al akkoord met ervaren Nederlandse doelman'

Opvallend: 'RSC Anderlecht had ook al akkoord met ervaren Nederlandse doelman'

21-12-2020 08:44 Laatste update: 08:45
2

Lange tijd leek RSC Anderlecht afscheid te moeten nemen van Hendrik Van Crombrugge. Door de financiële zorgen moest RSC Anderlecht verkopen en Van Crombrugge leek één van de vertrekkers te gaan worden. Finaal bleef de doelman toch, al had men bij Anderlecht al geanticipeerd op een vertrek.

RSC Anderlecht haalde afgelopen zomer Timon Wellenreuther in huis, die het seizoen voordien nog eerste doelman was bij Willem II. De Duitser leek dan ook gehaald geworden te zijn om als vervanger van Van Crombrugge te zijn. Volgens Het Nieuwsblad had Wellenreuther er ook niet op gerekend om op de bank bij Anderlecht te zitten.

Ook bij Anderlecht leek men al rekening gehouden te hebben met een vertrek van Van Crombrugge. Lange tijd werd het gelinkt aan doelmannen en er werd met onder andere Mike Vanhamel gesproken. Nu blijkt dat Anderlecht ook een principeakkoord had bereikt met Erwin Mulder, die transfervrij zou overkomen van Swansea en tweede doelman zou worden.

Dat ging - mede door het blijven van Van Crombrugge - echter niet door. Mulder koos voor SC Heerenveen, waar hij basispion is. Inmiddels is Van Crombrugge door een blessure al zes partijen niet meer in actie gekomen voor Anderlecht en moet hij ook de laatste wedstrijd van 2020, tegen Beerschot, aan zich voorbij laten gaan. Een extra kans voor Wellenreuther om zich als eerste doelman te bewijzen.