De attitude van Bundu bij Anderlecht was nog slechter dan die pass

"De attitude van Bundu bij Anderlecht was nog slechter dan die pass"

21-12-2020 08:00
22

RSC Anderlecht ging afgelopen vrijdag in het slot onderuit tegen Sporting Charleroi (1-0). De grote boosdoener voor de fans van Mustapha Bundu, die met een slechte pass in de laatste minuut balverlies leed en Charleroi daarmee hielp aan de goal. Gert Verheyen spaart de aanvaller ook niet.

"Wat een invalbeurt van Bundu tegen Charleroi. Niet alleen omdat hij met een slechte pass aan de basis lag van de nederlaag van Anderlecht. De ziekenhuispass zelf op Cullen was slecht, maar zijn keuze was nóg slechter. In plaats van de counter te lanceren met Murillo op de buitenkant, pass-te Bundu naar binnen", geeft Verheyen aan bij Het Nieuwsblad.

Bundu was echter al de hele wedstrijd zwak, vond ook Verheyen. "Veel erger dan die blunder was de attitude waarmee hij op het veld verscheen. Van een invaller verwacht je, zeker bij 0-0, iets extra's. Extra energie, extra gretigheid. Bundu viel in alsof hij al een hele wedstrijd gespeeld had", aldus Verheyen aan.

Slechte invalbeurt
Volgens de analist werd Anderlecht ook slechter na de invalbeurt van Bundu. "Hij maakte het verschil, maar dan in negatieve zin. Plots kon zijn tegenstander, linksachter Joris Kayembe, vaker en makkelijker oprukken met de bal omdat Bundu minder defensief werk deed dan Mukairu. Val je voor twintig minuten in, dan loop je je kas toch helemaal leeg", vraagt Verheyen zich af.

"Invallen is een kunst die niet is weggelegd voor Bundu. Wat hij toonde, lag in het verlengde van wat we al zagen in de wedstrijden waarin hij startte. In het loopwerk kan hij simpelweg niet mee. Om te weten hoe het moet, had hij maar even moeten kijken naar Massimo Bruno. Die bracht in zijn invalbeurt voor Charleroi wél extra dynamiek", besluit Verheyen.

Bundu, die voor zo'n drie miljoen euro werd gehaald door Anderlecht, speelde tot dusver negen partijen voor paars-wit. Daarin was hij goed voor nul assists en nul doelpunten.