Standard ook tegen Moeskroen onderuit: Dit Standard speelt onbeholpen

Standard ook tegen Moeskroen onderuit: "Dit Standard speelt onbeholpen"

21-12-2020 07:44
1

Het zit Standard dit seizoen niet mee. Na een goed seizoensbegin is de club helemaal in elkaar gezakt en verloor het zondag ook nog van degradatiekandidaat Royal Excel Moeskroen. Gert Verheyen ziet een bijzonder ziek Standard op de Belgische velden.

"Het ziekenbed dat vrijkomt door de genezing van KAA Gent, wordt nu ingenomen door Standard. Zijn eerste thuisnederlaag sinds een jaar komt op het slechtst mogelijke moment. Net wanneer Standard en trainer Montanier zes op zes nodig hadden, verliezen ze van Moeskroen", geeft Verheyen aan in Het Nieuwsblad.

Tegen Moeskroen zag Verheyen dan ook een bijzonder slecht Standard. "Het bracht geen kwaliteit aan de bal. Niet in de opbouw, niet in het middenveld en al helemaal niet voorin. In het aanvalsspel zaten geen ideeën, geen patronen en geen overleg. Dit zag je van mijlenver aankomen. Het werd lang verdoezeld door doelpunten op stilstaande fases. Maar als je aanvallers geen goals kunnen maken uit open spel - amper twee in de laatste tien wedstrijden - dan verzeil je in deze situatie."

Problemen bij Standard
Verheyen weet dan ook waar het grote probleem van Standard ligt. "De kiem van het probleem ligt bij het gebrek aan scorend vermogen voorin. Door geen goals te kunnen maken, vielen de resultaten weg en begon de ploeg uiteindelijk slecht te spelen. Behalve Bodart kan niemand nog zeggen dat hij op niveau presteert. Het lag zogenaamd aan een defensie met vijf of aan de verkeerde spelers. Maar nu speelde Standard met vier achterin en kwam Carcela in, de man die volgens het publiek moet spelen. Hij bakte er ook niets van", analyseert Verheyen.

"Trainer Montanier zei dat ze er alles aan gedaan hadden, ook al was het vaak “onbeholpen”. Dan zeg je eigenlijk dat ze niet kunnen voetballen. Een even schrijnende als treffende opmerking. Het is de realiteit. Standard speelt onbeholpen", besluit Verheyen.