Antwerp pakt de driepunter bij Waasland-Beveren, maar ziet Refaelov uitvallen

20-12-2020 22:40
5

Antwerp heeft weer aangeknoopt met een overwinning, Waasland-Beveren werd met 0-3 geklopt. Lior Refaelov scoorde en deelde een assist uit, maar moest wel geblesseerd naar de kant.

Ivan leko had zijn troepen duidelijk weten te motiveren voor aanvang van de wedstrijd. De bezoekers namen al snel de wedstrijd in handen, dat resulteerde na 25 minuten spelen ook in een doelpunt. Refaelov nam een vrijetrap voor zijn rekening en werkte de bal proper in doel. Waasland-Beveren was nog maar net hersteld van het tegendoelpunt of daar was Antwerp al opnieuw. Haroun bracht de bal voor doel, Ampomah was de afwerker van dienst.

Ook met een dubbele voorsprong op zak bleef Antwerp aanvallen, doelman Jackers stond echter enkele keren paraat. Net voor rust was het wel nog eens raak, Mbokani profiteerde optimaal van een slecht getrapte terugspeelbal. Antwerp mocht met een comfortabele 0-3 tussenstand gaan rusten. Het zag echter ook Refaelov uitvallen, de Israëliër moest enkele minuten voor het rustsignaal worden gewisseld.

Ook in de tweede helft toonde Antwerp zijn aanvallende intenties. Een doelpuntje maken zat er echter niet meer in, al kwam Mbokani wel nog dichtbij de 0-4. Complimenten ook voor Waasland-Beveren, de thuisploeg keek tegen een zware tussenstand aan maar bleef wel met goede moed naar voren trekken. Heel grote kansen kwamen daar echter niet uit voort waardoor Antwerp uiteindelijk in spaarmodus de tweede helft kon afwerken.

Door de overwinning komt Antwerp weer wat dichter bij de top vier, het moet wel nog enkele clubs voor zich dulden. Waasland-Beveren verliest voor de tweede keer op rij, het blijft wel nog uit het gevaarlijkste vaarwater.